sobota, 13 kwietnia 2013

Szybka sałatka z czerwoną fasolą

Ostatnio w mojej kuchni coraz częściej goszczą sałatki. Z sosami majonezowymi, ale w wersji light. Bo chyba właśnie dlatego tych sałatek nie jadłam - od dziecka kojarzyły mi się z tłustym majonezem. Ale odkąd podstawowym produktem w mojej lodówce jest jogurt naturalny, to różne sosy są lżejsze, mniej kaloryczne, a co za tym idzie sałatki są zdrowsze. 

szybka sałatka z czerwoną fasolą

1 puszka czerwonej fasoli
1 pomidor
1/2 długiego ogórka
1 biała rzodkiew
1 cebula

1 łyżeczka majonezu
1 łyżeczka musztardy
2 łyżki jogurtu greckiego 


Fasolę odsączam, warzywa siekam dość drobno, białą rzodkiew ścieram na tarce o grubych oczkach. Do tego sos - jest z musztardą, więc nie dodaję już innych przypraw.





Składniki na lekką kolację dla czterech osób, lub dla dwóch bardzo głodnych :-)



1 komentarz: