pasta kanapkowa z zielonego groszku
1/2 puszki zielonego groszku
1 łyżka oleju lnianego (może być oliwa)
2 szczypty granulowanego czosnku
Odsączony groszek ugniatamy z oliwą i czosnkiem. Można to zrobić w blenderze, ale ja robię to po prostu widelcem - jest szybciej i mniej zmywania ;-) Bezpośrednio po przygotowaniu pasta trafia na razowy chlebek i jest szybko zjadana.
Zielona pasta popijana zieloną mate, na żółtym talerzu, a za oknem słońce. Wywoływania wiosny ciąg dalszy.
mniam, mniam :) uwielbiam groszek:)
OdpowiedzUsuńgroszek jest pyszny i taki zielony! dobry na wywoływanie wiosny! :-)
UsuńJa też bardzo lubię pastę z zielonego groszku:)
OdpowiedzUsuńDziękuję za udział w Zielonej Zabawie!
świetna akcja! zielony to mój ulubiony kolor w kuchni :-)
Usuń