Wpadłam po uszy. Najszybsza przekąska, pierwsze danie obiadowe, podwieczorek czy lekka kolacja. Jogurtowy, kefirowy albo maślankowy koktajl do którego dodać można każdą wymarzoną zieleninę i zjeść ze smakiem to dla mnie hit tej wiosny.
A że jak zwykle mam ciągły niedoczas, to fakt, że robi sie go w 3 minuty ma duże znaczenie. I że jest przy okazji smaczny i zdrowy, też bardzo istotne!
zielony koktajl ogórkowo-koperkowy
3 ogórki gruntowe
1 ogórek małosolny
1/2 pęczka koperku
1/2 pęczka szczypiorku
1/2 szklanki jogurtu greckiego
1/2 szklanki zimnej wody
Ogórki obieramy, zieleninę płuczemy i siekamy. Wszystko do blendera. Najpierw zmiksowałam z wodą, potem dodałam jogurt. Można jeszcze przyprawiać, ale po co? Ogórek małosolny posolił, a szczypiorek nadał fajny, ostry smak.
To tylko jeden z pomysłów, a może ich być tak wiele, na ile tylko pozwala wyobraźnia!
Ostatnio czytałam artykuł o zbawiennym wpływie zielonych soków na zdrowie... I kolejny przepis do wypróbowania :) a ja zapraszam na gofry nowojorskie!
OdpowiedzUsuńsama się zdziwiłam jakie to proste, szybkie i smaczne! :)
Usuń